Terra en Lou

Het innerlijk kind: verbinden met jouw essentie

Veel van je patronen en overlevingsmechanismen ontstaan in je eerste levensjaren. Als je in je vroege kindertijd ervaringen opdoet die te stressvol, beangstigend, te overspoelend of te shockerend zijn, dan ga je als reactie daarop jezelf verdedigen en aanpassen. Eigen verlangens, behoeften en ware gevoelens kun je minder beleven en het ware contact met jezelf raak je kwijt.

Remember your self and Soul
In the arms of the divine mother
Allow her love to fulfill you
Melting together all of you
into oneness

Zo kun je in je eerste kinderjaren verschillende pijnlijke ervaringen opdoen die kunnen ontwikkelen tot trauma’s. Zelf in ons prenatale leven zijn trauma’s mogelijk, die onze psyche zodanig kunnen belasten dat we er blijvend onder lijden. De eerste aardse ervaringen komen voort uit existentiële thema’s als je welkom voelen op de wereld, mogen zijn wie je bent en jezelf vrijuit neerzetten. Velen van ons zijn hierin miskend of op een andere manier tekortgedaan. Je kinderlijke behoeften botsen met de weerbarstige werkelijkheid.

Omdat je nog zo jong bent, ben je afhankelijk van je omgeving en om je essentie te beschermen en de pijn niet opnieuw te beleven, ontwikkel je een overlevingsreactie. Je gaat leven naar wat de buitenwereld van je wil of verwacht. Hierdoor raak je de verbinding met je ware zelf kwijt. Zo onderdruk je een energiestroom die lichamelijke, emotionele en mentale pijn bevat, maar helaas blokker je hiermee ook je creativiteit en levenskracht. Je bent aan het overleven in plaats van leven.

Therapiesessies

Waar ik ooit zelf mijn essentie en mijn innerlijke kind zo diep had weggestopt, is contact maken met het innerlijke kind en de essentie van mijn cliënten nu mijn kracht als therapeut. Ik maak contact met jouw essentie, en in die essentie laat jouw innerlijk kind zich zien. Soms heel diep weggestopt, gedissocieerd van het leven, maar altijd bereid om heel te worden. Het is mijn heilige overtuiging dat het nooit te laat is om jezelf, jouw eigenheid en innerlijke kracht, terug te eigenen.

Wij maken samen een reis naar die delen van jouw innerlijke kind die graag gezien en gehoord willen worden. Vanuit een veilige bedding mag wat in de schaduw ligt naar het licht bewegen, om heel te worden en in jou als geheel te verenigen. Als je je innerlijk kind heelt, dan kan er veel shiften in je leven.

Alle oude overtuigingen en gedachten die jouw innerlijk kind over zichzelf heeft gemaakt pellen we laagje voor laagje af om jou in je oorspronkelijke waarheid terug te brengen, zodat je dieper komt in jouw kern, in de essentie van wie jij werkelijk bent. Dan kun je gaan leven vanuit jouw essentie wie jij bedoeld bent te zijn, niet wie jij denkt dat je moet zijn (voor de buitenwereld). Hoe helderder het voor jou wordt wie jij in essentie bent, hoe meer je jezelf ook kunt leven op aarde.

Ik gebruik verschillende therapeutische interventies, zoals reading, healing, systeemopstelling, psychotherapie en lichaamsgerichte traumaverwerking. Het diep ervaren van jezelf en je kindtrauma’s tijdens de interventies maakt een herordening mogelijk waarbij onbewuste verstrikkingen en patronen in jouw leven verhelderd, aanvaard en geïntegreerd kunnen worden.

Werken met de essentie is voor mij het herinneren van je krachten, je gaven, je pracht en je licht. Wat kom je als ziel manifesteren? En welk deel van je essentie mag je je herinneren, verwelkomen en integreren, om dat te kunnen doen?

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.